به گزارش نماینده به نقل از فارس، در ایران زمین هر خطهای با یک ویژگی خاص معرفی میشود و هر نقطهای از این خاک پر گهر با درّی ناب که معرف ویژگیهای اقلیم خود باشد به این عرصه عرضه گام مینهد.
در خطه کویر میتوان این ویژگی را به صورت مشخصتر مشاهده کرد از شهر کاشان که سیلک این گهواره تمدن تاریخ را در بردارد تا قمصر که همنشینی با گل و گلاب را برای همیشه به نام خود ثبت کرده است؛ حتی اگر از نعمتهای خدادادی نیاسر این آبشار زیبایی کویر چیزی ندانیم به طور حتم از نمک اعلا و مرنجاب پهناور آران و بیدگل تعریفها شنیدهایم.
اما شاید ندانیم یکی از جذابترین روستاهای کاشان بزرگ، از نعمتی بیبدیل برخوردار است و آن گره خوردن با واژه دلنشینی به عنوان «سیادت» است؛ «روستای علوی»روستایی که حتی از نام آن میتوان ارادت به آستان آلالله این خطه را به روشنی از آن برداشت کرد.
روستای علوی که به روستای سادات یا «دارالسیادة»مشهور است یکی از پرتراکمترین مناطق زندگی فرزندان زهرا(س) است.
مسئول ستاد برگزاری مراسم عید غدیر در روستای دارالسیادة علوی در این خصوص اظهار میکند: اکثر جمعیت روستای علوی از سادات هستند و از این رو هر ساله مراسم باشکوهی در این روستا برگزار میشود.
سید هادی مسعودی علوی خاطرنشان میکند: دلیل مزین شدن نام این روستا به علوی وجود تعداد زیادی از سادات در این مکان بوده است که به این سادات علویون میگفتند و محوریت تشکیل روستا بودهاند و از این رو مردمان اقلیم کاشان و منطقه اردهال، روستای علوی را به عنوان روستای سادات میشناسند.
وی ادامه میدهد: در گذشته مردم روستای علوی در مکانی که اکنون به مهرآباد معروف است سکونت داشتهاند و به علت قرار داشتن در معرض سیل رودخانه فصلی، به منطقه مسکونی فعلی عزیمت کردهاند.
مسئول تشکل دانشجویان و دانشآموختگان منطقه اردهال میافزاید: مهرآباد با منطقه مسکونی فعلی در حدود نیم کیلومتر فاصله دارد و بقایایی از زندگی اولیه روستای علوی در آن باقی نمانده است.
این مدرس دانشگاه پیام نور میکند: این روستای سبز از قدیمالایام محور تبلیغ دین توسط روحانیون سادات و اعزام مبلغ به سایر روستاهای منطقه بوده است.
مسعودی علوی خاطرنشان میکند: یکی از خطبا و مبلغان نشر ترویج مکتب اهلبیت در منطقه اردهال از روستای دارالسیادة علوی، حضرت آیتالله حاج سید اسدالله مسعودی علوی است که هماکنون امام جماعت حرم حضرت معصومه، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، استاد نمونه حوزه علمیه قم و یکی از مبلغان نمونه حج و مسئول مؤسسه در راه حق به شمار میرود.
وی با اشاره به شور وصفناشدنی مردم علوی در شب و روز عید غدیر عنوان میکند: یکی از افتخارات روستای دارالسیادة علوی که این روستا را زبانزد خاص و عام کرده است، حضور پرشور جوانان روستا در نماز جماعات و فعالیتهای فرهنگی و قرآنی است که به همین دلیل روستای در سالهای اخیر به عنوان روستای نمونه استانی مورد تشویق مسئولان قرار گرفته است.
مسئول ستاد برگزاری مراسم عید غدیر در روستای دارالسیادة علوی تصریح میکند: در دهه ولایت و امامت و عید سعید غدیر خم شور و اشتیاق وصفناشدنی در روستای علوی برقرار است و مراسم جشنی به میزبانی سادات برگزار میشود.
وی در خصوص برنامههای مردم روستای علوی در شب عید غدیر : از جمله این آیینها مراسم جشنی همراه با قرائت خطبه غدیر و پیمان عقد اخوت است.
مسعودی علوی ادامه میدهد: در روز عید غدیر مردم به دیدن بزرگان سادات روستا میروند و از آنها هدیهای به عنوان تبرک دریافت میکنند، همچنین در ظهر عید غدیر بعد از اقامه نماز جماعت، تجمع سادات در گلزار شهداء و در جوار مضجع نورانی سیدالسادات روستای علوی، حضرت سلطان محمود ابن امام محمد باقر(ع) صورت میگیرد.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه روستای علوی دارای بیشترین جمعیت سادات در استان اصفهان است یادآور میشود: در عید غدیر از روستاهای منطقه مشهد اردهال به دیدار سادات این روستا میآیند و همچنین مسابقات فرهنگی با موضوع عید غدیر و آشنای جوانان با این واقعه و توزیع کتابهایی با این مضمون در بین نسل جوان برگزار میشود.
به گفته وی، در مدت اخیر نیز در راستای ارج نهادن به اهل سیادت، میدان ورودی این روستا به نام «میدان سادات» مزین شده است.
مسعودی علوی با تأکید بر اینکه روستای علوی کاشان به دلیل وجود شخصیتهای مذهبی که در گذشته خدمات ارزندهای را در منطقه انجام دادهاند به روستایی مذهبی معروف است گفت: شخصیتهای برجسته این روستا نظیر مرحوم حاج سید علی اصغر مسعودی علوی، مرحوم حاج سید علی اکبر مسعودی علوی و مرحوم حاج سید کاظم (اخوان) نورالهدی محسوب میشوند.
وی افزود: روستای علوی منطقهای با بیش از ۷۰۰ سال سابقه تاریخی و جمعیت ثابتی بالغ بر ۷۰۰ نفر و یکهزار و ۳۰۰ نفر جمعیت متغیر است که در ۴۰ کیلومتری شهرستان کاشان و در منطقه اردهال واقع شده است.
مسئول تشکل دانشجویان و دانش آموختگان منطقه اردهال میافزاید: این روستا قریب به ۴۰۰ فارغالتحصیل و دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دارد که هشت نفر در مقطع دکتری، ۸۰ نفر در مقطع فوق لیسانس، ۲۶۰ نفر در مقطع کارشناسی و ۴۵ نفر نیز در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند.
مسعودی علوی با بیان اینکه حدود ۳۰ نفر از این افراد در دانشگاه و آموزش و پرورش مشغول تدریس هستند یادآور میشود: چهره برجسته علمی روستا که در سالهای گذشته به عنوان چهره ماندگار استان قم نیز شناخته شده است، دکتر سید حسین اخوان علوی است که هماکنون ریاست بنیاد ملی نخبگان استان قم را بر عهده دارد.
وی با یادآوری میزبانی روستای علوی از فرزند امام پنجم شیعیان و برادر امامزاده سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) اذعان میکند: خاک این روستا لیاقت پیدا کرده تا پذیرای این امامزاده بزرگوار در خود باشد و مردم روستای علوی از این نعمت بسیار شاکر خدای متعال هستند.
مسعودی علوی در خصوص جایگاه این امامزاده عظیمالشأن میگوید: ایشان به عنوان پیک حضرت سلطانعلی و واسط امام صادق(ع) و حضرت سلطانعلی فعالیت داشته و در واقعه اردهال در رکاب آن حضرت به شهادت میرسند.
وی همچنین با اشاره به فعال بودن مردمان این روستا در فضای مجازی متذکر میشود: روستای علوی در موضوعات مختلف علمی، فرهنگی، تجاری و سرگرمی دارای فعالیت گستردهای در فضای مجازی است و در سال ۹۱ به عنوان بزرگترین روستای اینترنتی استان اصفهان معرفی شد.
نظر شما